Column 11: Ervaring met klankschaalmassage

Column van André uit zijn Praktijk de Zevenboog in Schoonoord

Deze week wil ik jullie vertellen over…….

Mijn ervaring met klankschaalmassage. Jann Ruiters is naast klankmasseur ook antiquair en verkoopt boeken. Ik was drie jaar geleden op zoek naar een boekje over klankschalen. Daar kon hij mij niet aan helpen, maar Jann vertelde mij dat hij de opleiding tot Peter Hess klankmasseur aan de Peter Hess academie in Grolloo had gedaan en mij wel wilde helpen met vragen over klankschalen en mij een klankmassage wilde geven. Zo kwam het dat ik naar zijn praktijk ging om te ervaren hoe het is om een klankschaalmassage te ondergaan.

De praktijkruimte is een fijne rustige ruimte. De sfeer is er prettig. Ik ging op mijn buik liggen op de behandeltafel. Onder mijn voeten lag een rolkussen, zodat mijn voetzolen naar het plafond wezen. Eerst reinigde Jann mijn Aura door middel van het aanslaan van een klankschaal rondom mijn lichaam. Daarna plaatste hij een klankschaal op mijn rechter voetzool en sloeg hem aan. De trillingen die vrijelijk door mijn lichaam stroomden waren zeer intens. Direct voelde ik een spanning tussen mijn schouderbladen ontstaan. Hierna werd er een schaal op mijn linker voet geplaatst. Ik voelde de trillingen door heel mijn lichaam en de spanning tussen mijn schouderbladen nam toe. Jann zette nu een schaal precies op de plek tussen de schouderbladen. De spanning werd omgezet in pijn. Er kwam nog een schaal bij die op de hoogte van mijn onderrug werd gezet. Beurtelings werden beide schalen aangeslagen en na een tijdje werd de pijn minder. Naarmate de behandeling vorderde, werden er meer schalen gebruikt. Bij mijn hoofd hoorde ik ook hoge tonen. Het was een prettige compositie van klanken. Ik voelde mij steeds meer ontspannen en voelde de pijn wegtrekken. Ik was in een helder bewustzijnsniveau gekomen na deze klankschaalbehandeling. Alle zorgen waren weg en een gevoel van geluk kwam in mij.

Na de behandeling kreeg ik een glas water en een moment om even alleen te zijn. Onderweg naar huis werd de plek tussen mijn schouderbladen helemaal warm. De volgende dag heb ik Jann gemaild om hem te bedanken en mijn ervaring te delen. Ik had hem namelijk niets gezegd over hoe ik mij voelde voordat ik de klankmassage onderging en hoe het erna was. Ik had mij laten kwetsen door mensen om wie ik geef. Dat en nog een paar andere tegenslagen heeft mij uit balans gebracht. Dat verklaarde de pijn tussen mijn schouderbladen. Hartepijn. Op sommige plekken in mijn aura waren er wat energieblokkades en Jann heeft met behulp van een klankschaal de blokkades weggenomen, gebalanceerd en energie toegevoegd. Er moest nog meer gebeuren maar dat kon ik en moest ik zelf doen. Het is dus niet altijd goed om voor iemand alles op te lossen. Door de rest zelf te doen ben ik spiritueel gegroeid. Een stukje bewustwording. Ik ben blij met deze ervaring, want wanneer ik in balans was geweest, had ik nooit zo intens de werking van de klankschaal kunnen ervaren zoals ik dat nu heb gedaan.

Uiteraard kunt u zonder klachten ook heerlijk genieten van de klanken van de schalen. Inmiddels gebruik ik soms ook klankschalen tijdens een behandeling of voor ontspanning.

 

Je kunt meer te weten komen over mijn praktijk via: www.dezevenboog.nl

Met Liefdevolle groet,

André Hage

Reacties zijn gesloten.