Column 14: Omgaan met mensen die je pijn doen

Column van André uit zijn Praktijk de Zevenboog in Schoonoord

Deze week wil ik jullie vertellen over…….

Omgaan met mensen die je pijn doen. In ons leven kunnen we te maken krijgen met mensen die je constant bewust of onbewust proberen te manipuleren en pijn te doen. Het is dan de kunst om deze mensen niet te gaan haten. Want haat verbindt je juist op een negatieve manier met deze persoon en houdt je gevangen. Vaak zijn deze mensen op zoek naar Liefde, maar proberen dat af te dwingen. Ook zijn deze mensen vaak angstig en onzeker. Dat proberen zij met hun gedrag te verdoezelen en doen net alsof ze heel sterk zijn en alles beter weten. Deze mensen zijn vaak dominant en willen niets anders dan hun wil opleggen. Maar als je door hun gedrag heen kijkt en ook de goede handelingen van zo’n persoon ziet, zie je vaak dat hij of zij op dat moment niet anders kan dan zo te handelen door gebrek aan inzicht.

Dat inzicht kan jij hem of haar dan geven vanuit Liefde. Dat is heel moeilijk maar het kan jullie beiden helpen om te groeien in Liefde. Hij of zij is niets voor niets in je leven gekomen. Door te blijven praten en te wijzen op wat zijn of haar gedrag met iemand doet, kan je elkaar leren begrijpen. Benoem dan ook zeker de positieve dingen. Dat kan er voor zorgen dat de relatie verbetert. Voorop staat je eigen veiligheid en mocht het zo zijn dat je geestelijk en lichamelijk beschadigd wordt, kies dan voor jezelf en maak je dan tijdelijk of blijvend in Liefde los van deze persoon.

Wanneer je in zo’n situatie zit en je hebt hulp nodig, vraag dan om hulp aan de Bron en aan je Gids. Weet dat je er niet alleen voor staat. Er kunnen impulsen gegeven worden wat te doen of zelfs iemand op je pad gezonden worden die je verder helpt.

Natuurlijk ben je ook van Harte welkom in mijn praktijk.

Je kunt meer te weten komen over mijn praktijk via: www.dezevenboog.nl

Met Liefdevolle groet,

André Hage

Reacties zijn gesloten.