Column 15: De natuur

Column van André uit zijn Praktijk de Zevenboog in Schoonoord

Deze week wil ik jullie vertellen over…….

De natuur. Een plek waar je tot je zelf kan komen. Het is belangrijk dat je jezelf niet verliest in deze maatschappij met heel veel prikkels, die jou bewust of onbewust beïnvloeden. Een snelle wereld met heel veel eisen. Een wereld waar heel veel gebeurt. De spanningen tussen landen en volkeren lopen op. De energie op aarde verandert. Het bewustzijnsniveau van de mens op Moeder Aarde groeit. Heel veel mensen voelen dat het zo niet langer kan en willen verandering. Nu is het de tijd voor verandering! Het is dan goed om te aarden. Blijf bij jezelf en volg je Hart. Dat kan je mede bereiken door dagelijks de natuur op te zoeken. Een bos, een park of een ander natuurgebied.

Begin met een half uurtje wandelen in een natuurlijke omgeving. Tijdens het wandelen adem je laag naar je buik. Op een inademing wordt je buik bol en bij een uitademing wordt je buik plat. Leg maar eens een hand op je buik om te voelen hoe jouw ademhaling verloopt. Een goede ademhaling is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Adem is energie. Breng je aandacht naar je voeten tijdens de eerste tien minuten van je wandeling. Voel je voeten contact maken met de grond. Probeer geen aandacht te schenken aan gedachten die binnenkomen. Houd je aandacht bij het voelen van je voeten.

Na tien minuten maak je je aandacht los van je voeten en gebruik je alle zintuigen om waar te nemen. Ruik de omgeving, voel de wind, de zon of de regen. Hoor de vogels en de wind. Wat hoor je nog meer??? Zie de bomen, de vogels en al dat moois om je heen. Wordt één met de natuur. Op een mooie plek sta je even stil. Stel je dan voor dat er uit je voeten wortels groeien diep de Aarde in. Voel je verbonden met Moeder Aarde. Wees één met alles om je heen.

Je zult merken dat je steeds langer in de natuur wilt zijn en dat een half uur zo voorbij is. Geef dan toe aan de behoefte om er langer te zijn. Het geeft je innerlijke rust, energie en zelfkennis. Je leert je hogere zelf kennen.

Soms wandel ik met mijn cliënten in de natuur om het bovenstaande bij te brengen. Wil je een keer met mij wandelen? Maak dan een afspraak.

Je kunt meer te weten komen over mijn praktijk via: www.dezevenboog.nl

Met Liefdevolle groet,

André Hage

Reacties zijn gesloten.