Column 18: De kracht van positief denken

Column van André uit zijn Praktijk de Zevenboog in Schoonoord

Deze week wil ik jullie vertellen over…….

De kracht van positief denken. Positieve gedachten hebben een sterke werking en hebben een positieve invloed op je welzijn. Wanneer je positief in het leven staat, straal je dat ook uit en ben je een van de vele Lichtjes op deze wereld. Hiermee help je jezelf en een ander. Wanneer je positieve gedachten zendt naar een ander komt dat in de vorm van Liefde bij die persoon terecht. En geven is ontvangen. Dus je ontvangt die Liefde ook weer.

Wanneer je een ‘negatieve‘ ervaring hebt, hoeft dat niet persé negatief te zijn. Maar kan het je iets te vertellen hebben. Het zou een leerproces kunnen zijn wat je uiteindelijk weer positief kunt uitleggen en weer een stapje verder brengt in je bewustzijn. Bijvoorbeeld wanneer je in een Burn-out komt. Voordat je zover bent, heeft je lichaam al signalen afgegeven en heb je deze niet opgemerkt of genegeerd. Vaak sluipt deze ziekte stiekem naar binnen. De naam Burn-out zegt het al. Opgebrand! Er zijn geen reserves meer, de rek is eruit. Je bent voor een te lange periode over je grenzen gegaan. Er is een storing opgetreden in de energie door een of meerdere blokkades. Het positieve van een Burn-out is dat je de tijd krijgt, en echt mag nemen, om je leven te overdenken en heel rustig, stap voor stap, kan werken aan je herstel. De geest en het lichaam vertellen je, dat je jouw leven anders mag inrichten. Dat je jouw grenzen leert herkennen en leert aangeven, zodat je op tijd een stapje terugdoet. Heel veel mensen komen in deze tijd in een Burn-out terecht.

Positief denken kan je verder helpen in moeilijke situaties. Het kan je helpen de kleine dingen te waarderen en te genieten van al het moois om je heen. Het is belangrijk je niet te laten meeslepen door negatieve invloeden van een ander. Blijf bij jezelf! Jouw positief denken en handelen kan een ander ook stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken. En zo wordt het Licht dat je uitstraalt doorgegeven en verspreidt. Je draagt bij aan een hoger bewustzijn.

Je kunt meer te weten komen over mijn praktijk via: www.dezevenboog.nl

Met Liefdevolle groet,

André Hage

Reacties zijn gesloten.