Column 21: Bezoek aan het klooster van Lama Gangchen Rinpoche

Column van André uit zijn Praktijk de Zevenboog in Schoonoord

Deze week wil ik jullie vertellen over…….

Mijn bezoek aan het klooster van Lama Gangchen Rinpoche. Allereerst wil ik Peter Gouw en Mijke Paulusse vanuit het Hart bedanken voor het mogelijk maken van deze reis. Zij hebben een unieke vierdaagse workshop gegeven op deze bijzondere plek aan het Lago Maggiore in Italië. Liefdevol ontvangen en tot in de puntjes verzorgd. In deze workshop staan de klanken en trillingen van de Tibetaanse klankschalen centraal.

Het feest begint al wanneer ik samen met Hidde en Annemieke afspreek om samen met de auto naar Italië te rijden. Hoewel we elkaar nooit eerder hebben gezien, voelde het meteen vertrouwd. De reis er naar toe was prettig en we waren alle drie verwonderd over de schoonheid van de diverse landschappen. Uiteindelijk werden we er stil van. In mijn beleving was de reis makkelijk te doen.

Bij aankomst in het klooster werden we hartelijk ontvangen door Peter en Mijke en maakten we kennis met de anderen van de groep. Een groep met mooie mensen met een zelfde spirituele trilling. Er was meteen een fijne energie en een vertrouwd gevoel. Hierdoor hebben we veel uit kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Peter vertelde dat de energie in de groep hoog was en dat hij hierdoor meer kon doen dan gebruikelijk. We hebben kennis genomen van de echte Tibetaanse Klankschaalhealing- methode en van de NgalSo Self- Healing. Voor wat dat precies inhoudt, verwijs ik naar de website van Peter Gouw. www.ohmpunctuur.nl.

Ik heb de kracht van de klankschaal in combinatie met de Mantra’s gevoeld. De helende energie van Lama Gangchen is in het klooster en in de omgeving te voelen. Een serene, rustgevende energie. Het is heerlijk om er te zijn. Ook de Liefdevolle energie binnen de groep was heel bijzonder. De hectiek van het dagelijks leven en het drukke bestaan smelt als sneeuw voor de zon en maakt plaats voor innerlijke rust.

Ik had sterk het verlangen om Lama Gangchen een van mijn hand geschilderd doek te geven. Het is een afbeelding van een kleurrijke papagaai geworden. Dat staat spiritueel voor Liefde, Gezelligheid en Communicatie. Vanuit het Hart geschonken en door Lama Gangchen vanuit het Hart ontvangen. Om-Tare-Tuttare.(van mijn Hart naar jouw Hart.) De Lama was zichtbaar blij met het schilderij en terwijl hij mijn hand vasthield, gaf hij een ieder van onze groep zijn boek Seeds for Peace, een Healing Atlas. Terwijl hij mijn hand vasthield, voelde ik zijn Liefdevolle, rustgevende energie mijn lichaam binnenstromen. Een heerlijk gevoel wat ik ook ervaarde bij de ontmoeting met Lama Michel Rinpoche. Een Hart-zoon van Lama Gangchen. Het schilderij heeft een mooi plaatsje gekregen in de Gompa. Wat een verrassing!!! Wat ben ik blij!!!

Ik heb geprobeerd onder woorden te brengen wat deze week met mij gedaan heeft, maar dat haalt het niet bij het gevoel. Dat is zoveel meer. In ieder geval zal ik datgene wat ik geleerd heb, indien nodig, als aanvulling gebruiken in mijn praktijk.

Tenslotte wil ik een ieder van de groep bedanken voor hun bijdrage aan deze fantastische, leerzame en Liefdevolle week.

Je kunt meer te weten komen over mijn praktijk via: www.dezevenboog.nl

Met Liefdevolle groet,

André Hage

Reacties zijn gesloten.