Column 23: Bezoek aan het Kallenkerkje

Column van André uit zijn Praktijk de Zevenboog in Schoonoord

Deze week wil ik jullie vertellen over…….

Mijn bezoek aan het Kallenkerkje. Afgelopen maandag had ik een vergadering in Utrecht. Op mijn weg naar huis heb ik een bezoek gebracht aan het Kallenkerkje van zorgboerderij ’De Maargieshoeve’ te Kallenkote. Het team van ’ De Maargieshoeve ‘ biedt zorg aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met psychische of psychiatrisch problematiek en mensen met een autistische stoornis. Ook is er kinderopvang, jeugdzorg en hulp voor dementerende ouderen. Voor meer informatie kun je terecht op hun website www.maargieshoeve.nl.

Annemieke van der Veen, een vriendin, die ook deelnam aan de workshop in het Klooster van Lama Gangchen Rinpoche, gebruikt haar klankschalen en andere instrumenten om de deelnemers op de zorgboerderij te behandelen. Zij creëert met haar klanken op een Liefdevolle manier rust en balans voor deze mensen, die vaak erg druk in het hoofd zijn. Zij heeft mij haar ruimte laten zien en verteld over haar sessies.

Het kerkje wordt ook gebruikt als stilteplek voor de deelnemers van de zorgboerderij. Van alle geloofsrichtingen zijn er boeken en voorwerpen aanwezig. Ik was er een kwartier voor sluitingstijd, helemaal alleen. Maar ik voelde mij niet alleen. De energie van de Bron van al het Leven is daar heerlijk aanwezig. Wat een rust! De energie is er Liefdevol, Respectvol en Zuiver. Een plek waar je even tot jezelf kan komen en alle beslommeringen van de dag achter je kan laten. Eigenlijk wilde ik daar veel langer zijn, maar ik kan daar net als iedereen zo vaak komen als ik wil. Je voelt je ook welkom op deze mooie plek!

Voor het eerst zag ik dat het door mij geschilderde doek ’Een plek in een andere dimensie’ een hele mooie plek heeft gekregen in het kerkje. Ik werd er helemaal warm van. Wat ben ik blij dat dit schilderij daar een bestemming heeft gekregen. Heel dankbaar!

Ik wil alle lieve mensen van de zorgboerderij ’De Maargieshoeve’ bedanken voor het creëren en openstellen van deze bijzondere plek waar iedereen Hartelijk Welkom wordt geheten.

Je kunt meer te weten komen over mijn praktijk via: www.dezevenboog.nl

Met Liefdevolle groet,

André Hage

Reacties zijn gesloten.