Column 25: Over mijn Gong

Column van André uit zijn Praktijk de Zevenboog in Schoonoord

Deze week wil ik jullie vertellen over…….

Over mijn Gong. De klank van een goede Gong doet wat met me. Dat heb ik een paar keer mogen ervaren tijdens een klankconcert en tijdens een klankhealing. De trilling gaat door mijn hele lichaam en bereikt iedere cel. Heerlijk!!! En het geluid van de Gong is een genot om naar te luisteren. Maar het is vooral het gevoel daarbij. Wees bewust van de krachten van de Gong en dat je moet weten hoe deze te bespelen. Neem daarom Gongles bij een erkend Gongdocent, zoals bijvoorbeeld bij Peter Gouw van Ohmpunctuur. Ik had al heel lang de wens om ooit zelf een Gong te kopen. Het ging net als bij het kopen van mijn eerste klankschaal. Twee jaar lang heb ik naar een goede klankschaal uitgekeken. Stad en land afgezocht, maar niets gevonden. En opeens zag ik mijn klankschaal staan, gewoon dichtbij huis in de Flintenhof in Orvelte. Ik zag haar en dacht dat is mijn klankschaal. Dus nog niet gehoord maar toch wist ik het zeker. Dat is mijn klankschaal!!!

Zo zag ik een paar maanden geleden mijn Gong, opgehangen aan een schroef. De Gong trok mijn aandacht. De trillingen kwamen me buik binnen toen ik haar zachtjes aanraakte met de klopper. Ik had op dat moment geen geld om de Gong te kopen, maar ik wist dat de Gong voor mij bestemd is. Natuurlijk probeerde ik mijn gedachte los te maken van de Gong. Maar zij bleef mij maar roepen. Een paar dagen later sprak ik de verkoper van de Gong en hij was bereid om de Gong voor mij te reserveren. Vorige week heb ik de Gong gekocht en meteen een standaard gemaakt van een schildersezel. Ik kon niet wachten om haar te laten klinken. De Gongklopper die ik erbij had gekregen was niet de juiste en dan haal je niet de mooiste tonen uit een Gong. Dus heb ik een goede klopper gekocht en een klein aanstrijkkloppertje om mooie tonen te maken, die lijken op het geluid die een walvis produceert. Blij? Als een kind zo blij!!! Ik kon er bijna niet van slapen.

Ik gebruik de Gong nu ook voor Klankmeditatie. Samen met de Klankschalen en andere instrumenten, neem ik je mee op reis. Heerlijk ontspannen! Even weg van het dagelijks leven en je laten meevoeren door meditatie en klank. Heerlijk privé genieten of in een groepje behoren tot de mogelijkheden.

Je kunt meer te weten komen over mijn praktijk via: www.dezevenboog.nl

Met Liefdevolle groet,

André Hage

 

 

 

Reacties zijn gesloten.