Column 30: Liefde overwint alles

Column van André uit zijn Praktijk de Zevenboog in Schoonoord

Deze week wil ik jullie vertellen over……

Liefde overwint alles. Van de week was ik bij mijn goede vriend die opgenomen is in een hospice. Zijn lichaam is stervende. Maar zijn ziel is springlevend. Het is een man die zijn Liefde voor de medemens altijd heeft uitgedragen. ‘Ik hou van alle mensen’. ‘Wij zijn allen broeders en zusters.’ Wij zijn allen één!’, zei hij weer. En zo is het ook!!!

Hij deelde zijn Liefde aan jong en oud. Zo was hij o.a. voorlees opa. De namen van de kinderen wist hij zo op te noemen. En bij iedere naam kon hij iets over het kind vertellen. Het zijn kinderen van verschillende nationaliteiten met diverse geloven. De Liefde die hij van de kinderen terugkreeg, ontroerde hem zichtbaar. ‘Ik hou van ze allemaal’!, riep hij.
Toen hij zelf al met pensioen was, hielp hij oudere mensen in een verzorgingstehuis en zorgde voor wat vreugde en aandacht. Hij deed klusjes en haalde boodschappen voor zijn oudere buren.

Een paar keer per jaar kwam hij met de trein van Rotterdam naar Drenthe om mij en mijn gezin op te zoeken. We genoten van zijn aanwezigheid. We hadden mooie gesprekken met elkaar, ook over het geloof en spiritualiteit. Voordat we begonnen met eten, gingen we in een kring staan en pakten we elkaars hand vast. Ik mocht dan altijd een gebed opzeggen. Een heel mooi moment, waar de Liefde van de Bron, die ik God noem, duidelijk voelbaar was.

‘Ik ga terug naar huis’ zei hij. ‘Mijn tijd op aarde is voorbij, maar ik kom terug.’ Er is nog zoveel leed op deze wereld.’ Alle broeders en zusters moeten worden gered! ’Hij werd verdrietig toen we spraken over de oorlogen, het leed van de aanslagen en de grote getallen vluchtelingen. Al die mensen moeten huis aan haard verlaten. Grote risico’s nemen om met hun kinderen een veilig onderkomen in Europa te vinden. Er is veel angst onder de mensen. Er zijn veel mensen die zich daar door laten leiden. Haat, angst, geweld is niet de oplossing van onze problemen. Liefde is het antwoord!

Hij waardeert de Liefde die hij ontvangt van zijn familie, vrienden en van de medewerkers van de hospice. ‘Ik hou van iedereen!!!’ roept hij. ‘Ik ben dankbaar voor een ieder die in mijn leven gekomen is.’ Ik zie de vreugde in zijn ogen. ‘Weet je broeder’, zei hij tegen mij. ‘Liefde overwint alles’.

 

Je kunt meer te weten komen over mijn praktijk via: www.dezevenboog.nl

Met Liefdevolle groet,

André Hage

 

 

 

Reacties zijn gesloten.